Nieuws

Verlofopbouw: Wat u Moet Weten!

Verlofopbouw: Wat u Moet Weten!

Het is van belang om een goede balans te hebben tussen werk en privé. Een cruciaal onderdeel van deze balans zijn de verlofdagen.
Volgens de wet is de standaardverlofopbouw vastgesteld op 12 dagen per jaar, met een jaarlijkse verhoging van 2 dagen tot een maximum van 18 dagen.
Dit geldt voor werknemers die een kalenderjaar onafgebroken in dienst zijn geweest bij dezelfde werkgever.
Zorg ervoor dat in uw personeelshandboek ook het verlofbeleid is opgenomen. Met een goed verlofbeleid kunt u niet alleen de tevredenheid en betrokkenheid van uw werknemers vergroten, maar ook de productiviteit en het succes van uw bedrijf stimuleren.

Heeft u vragen over uw verlofregelingen of wilt u advies over deze regeling? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossingen voor uw bedrijf.

Aanpassing minimumloon per 01-04-2024

Aanpassing minimumloon per 01-04-2024

Op donderdag 29 februari 2024 is de Wet Minimumloon met 36 algemene stemmen door het parlement goedgekeurd. Dit betekent een aanpassing van het minimumloon.
Het huidige minimumuurloon, gebaseerd op de armoedegrens van SRD 7.396, is vastgesteld op SRD 49,12.
Minister Mac Andrew heeft aangekondigd dat deze wet bij afkondiging en publicatie van kracht zal worden, uiterlijk op 15 maart 2024. Naar aanleiding van verdere besprekingen is tijdens een regeringsvergadering op 20 maart 2024 besloten dat het nieuwe minimum uurloon van toepassing zal zijn voor alle sectoren vanaf april 2024.
Dit betekent dat werkgevers verplicht zullen zijn om werknemers minstens SRD 49,12 per uur te betalen.

Heeft u vragen over het minimumloon, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te helpen en te ondersteunen bij vragen.

UITNODIGING

Uitnodiging: demopresentatie
op 23/05/2024 HRMwish Salaris- en HR softwaresysteem

HRMwish biedt klanten eenvoudige en effectieve oplossingen voor salarisverwerking en toegang tot alle HR-informatie. Ontdek het gemak van onze salaris- en HR-softwaresysteem in de cloud. Ons softwaresysteem biedt alle benodigde tools om uw salaris- en personeelsadministratie eenvoudig en efficiënt te verwerken in een 24/7 online beschikbare en beveiligde omgeving. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit softwaresysteem, kunnen zich aanmelden voor de demopresentatie op 23 mei 2024.
Indien u liever een demopresentatie alleen voor uw bedrijf zou willen, dan is dit ook mogelijk. U kunt dit aangeven op ons contactformulier.
Klik hier voor ons contactformulier.

UITNODIGING

Uitnodiging: demopresentatie
op 25/04/2024 HRMwish Salaris- en HR softwaresysteem

HRMwish biedt klanten eenvoudige en effectieve oplossingen voor salarisverwerking en toegang tot alle HR-informatie. Ontdek het gemak van onze salaris- en HR-softwaresysteem in de cloud. Ons softwaresysteem biedt alle benodigde tools om uw salaris- en personeelsadministratie eenvoudig en efficiënt te verwerken in een 24/7 online beschikbare en beveiligde omgeving. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit softwaresysteem, kunnen zich aanmelden voor de demopresentatie op 25 april 2024.
Indien u liever een demopresentatie alleen voor uw bedrijf zou willen, dan is dit ook mogelijk. U kunt dit aangeven op ons contactformulier.
Klik hier voor ons contactformulier.

UITNODIGING

Uitnodiging: demopresentatie
op 29/02/2024 HRMwish Salaris- en HR softwaresysteem

HRMwish biedt klanten eenvoudige en effectieve oplossingen voor salarisverwerking en toegang tot alle HR-informatie. Ontdek het gemak van onze salaris- en HR-softwaresysteem in de cloud. Ons softwaresysteem biedt alle benodigde tools om uw salaris- en personeelsadministratie eenvoudig en efficiënt te verwerken in een 24/7 online beschikbare en beveiligde omgeving. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit softwaresysteem, kunnen zich aanmelden voor de demopresentatie op 29 februari 2024.

Verruiming van de belastingschijven en belastingverlichting per 2024

Verruiming van de belastingschijven en belastingverlichting per 2024

De Surinaamse regering heeft recentelijk ingrijpende maatregelen genomen om de bestedingsruimte van de burgers te verbeteren door middel van verruiming van de belastingschijven. Vanaf januari 2024 treden nieuwe belastingregels in werking, waaronder een verhoging van de belastingvrije grens van SRD 7.500,- naar SRD 9.000,-. Ook is de jaarlijkse vaste aftrek voor beroepskosten verhoogd van SRD 1200,- naar SRD 4800,-. Door deze verhogingen is over het brutoloon tot maximaal SRD 9.400,- per maand geen loonbelasting meer verschuldigd.

Registratie van Loonbelasting en AOV-Premie via het online portaal

Toelichting registratie van Loonbelasting en AOV-Premie via het online portaal van de Belastingdienst middels het Fiscaal Identificatie Nummer (FIN)

Per 1 januari 2024 wordt de loonbelasting en AOV-premie gefaciliteerd via het online portaal van de Belastingdienst. Om gebruik te maken van het portaal dient de inhoudingsplichtige zich te registeren middels het Fiscaal Identificatie Nummer (FIN). Heeft uw bedrijf vragen of hulp nodig bij de registratie of aangifte van de loonbelasting en AOV-premie, dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier of ons bellen op het mobiele nummer 8607445.

UITNODIGING

Uitnodiging: demopresentatie
op 25/01/2024 HRMwish Salaris- en HR softwaresysteem

HRMwish biedt klanten eenvoudige en effectieve oplossingen voor salarisverwerking en toegang tot alle HR-informatie. Ontdek het gemak van onze salaris- en HR-softwaresysteem in de cloud. Ons softwaresysteem biedt alle benodigde tools om uw salaris- en personeelsadministratie eenvoudig en efficiënt te verwerken in een 24/7 online beschikbare en beveiligde omgeving. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in dit softwaresysteem, kunnen zich aanmelden voor de demopresentatie op 25 januari 2024.

BELASTINGDIENST NEWS

Loonbelasting en AOV-premie per 1 januari 2024 via online portaal van de Belastingdienst

De Belastingdienst Suriname is in 2023 gestart met het digitaliseren van haar bedrijfsprocessen. Als onderdeel van deze modernisering zal per 1 januari 2024 de loonbelasting en AOV-premie via het online portaal van de Belastingdienst worden gefaciliteerd.